Aktuální informace ohledně ambulantního porodu v této porodnici hledejte na Facebooku ve skupině Ambulantní porod a péče porodní asistentky.

Až porodíte v této porodnici, můžete si domů zavolat porodní asistentku, která vám poskytne poporodní služby: Helena Řeháková (777190679)

2019

V březnu 2019 zde žena ve 41. tt porodila své druhé dítě. Rodiče dítěte měli odlišný Rh faktor, jinak se jednalo o naprosto zdravé těhotenství. Domů chtěla žena odejít dřív kvůli pohodlí a staršímu dítěti. O jejím záměru v porodnici věděli předem, odcházela 26 hodin po porodu po podpisu reverzu, který byl dodán za 10 minut. Kartičku pro odběr na NLS v porodnici nepředali, odběr provedla soukromá PA. Komunikace v porodnici byla ucházející, potvrzení od PLDD nevyžadovali. Dosavadní PLDD neměl problém přijmout dítě po AP. Žena je ráda, že odešla dřív, na doma měla zajištěnou péči rodiny a LP.

Červen 2018 – primář porodnice vydal pokyn nepouštět na porodní sál k porodu určité doprovázející osoby. Nenechejte si nalhat, že vám váš doprovod přivedou po vstupním vyšetření, mějte ho u sebe od začátku. Máte právo mít u vašeho porodu, koho si vyberete.

2017

Srpen 2017. Druhorodička s těhotenskou cukrovkou a hypertenzí (komp. léky) zde přivedla na svět v 41. tt zdravé dítě. Ambulantní porod zvolila z následujících důvodů: Neustálé kontroly na odd. šestinedělí. Ponižující vizity. Starší dítě doma. Odcházeli 30 hodin od porodu na reverz, který jim vytvářeli velice dlouho. K reverzu dali i kartičku na screening. Rodička byla s průběhem odchodu spokojená. Chtěli po ní potvrzení od pediatra, které neměla, ale v odchodu ji to nezabránilo. Pediatr dítě přijal.